آموزش زبان انگلیسی دوره متوسطه اول

آموزش زبان انگلیسی برای دانش آموزان دوره متوسطه اول، نمونه سوالات، نکات دستوری و ....

نمونه سوال زبان انگلیسی سوم راهنمایی، ترم اول، مدرسه راهنمایی شاهد اهل قلم ارومیه (همراه با پاسخ)

آزمون زبان انگلیسی پایه سوم راهنمایی، دی ماه ۱۳۹۱، ترم اول

(برای دانلود، روی تصویر کلیک کنید.)

برای مشاهده پاسخها به ادامه مطلب بروید.


ادامه مطلب
+ نوشته شده در  شنبه شانزدهم دی 1391ساعت 12  توسط اسماعیل سلیمی  | 

نمونه سوال زبان انگلیسی سوم راهنمایی تا پایان درس 4 همراه با پاسخ

1. Where is the cat? It's on the ………………….. of the house.    

   a. room           b. leg         c. roof       d. near

2. There was ……… on the ground.   

  a. my books   b. an old book   c. new book   d. the old books

3. Are ……… new?      

 A. that book         b. they books     c. those books     d. it

4. He is famous for his books.   All the people ………. him.    

 A. know         b. buy         c. teach        d. talk

5. This woman has a baby.  ………….name is Nima.   

 A. Her        b. He     c.  She           d. His

6. The people …………………. at work in the morning.    

A. often go        b. is often         c. often goes      d. are often

7. Let's ………. to the teacher.    

A. listens        b. listening        c. to listen         d. listen

8. There  …….. not much food on the table yesterday.  

A. is       b. was        c. are         d. were

9. How many …………… do you see in the picture?    

A. man         b. women         c. food         d. flower

10. How much ……… two and three?        Two and three ……. five.    

A. is/ is        b. are/ are    c. is/ are     d. a & c

11. How much milk do you drink every day? I drink…………….   .   

 a. a lot      b. a lot of       c. one          d. many

12. Today is Monday. The day before yesterday was……………  .     

 a. Sunday       b. Saturday         c. Friday       d. Wednesday

13. She ……….. her story book two days ago.   

A. read        b. reads       c. is reading         d. to read

14. We eat a lot of …………………..  every week. 

 A. water         b. coffee        c. tea         d. seafood

15.  Is he doing his homework? Yes, he is doing ………………….    .  

 a. they       b. them        c. it                  d. its

16. Do not ……………………… for me in the afternoon.  

 A. enjoy       b. study       c. eat         d. wait

17. You are very tired.   Have a ……….. on this bench. 

 A. rest        b. work         c. talk        d. finish

18. How many people ………. there in your family? 

A. was         b. is          c. are        d. did

19. The bench has four long ……………..     .  

a. legs         b. doors          c. walls        d. wheels

20.  One of the …….. in the room was very happy. 

a. women         b. student        c. girl       d. policeman

پاسخها در ادامه مطلب


ادامه مطلب
+ نوشته شده در  شنبه دوم دی 1391ساعت 21  توسط اسماعیل سلیمی  | 

چند نكته در باره درس 3 پايه سوم راهنمايي

1. از How much  همچنين مي توان در اين موارد استفاده كرد: قيمت كالاها و اعمال رياضي

1. How much is this book?

2. How much six and four?

3. How much is five from ten?

2. come from  را به دو صورت مي توان به كار گرفت:

1. Where do you come from? I come from Iran.

2. Where are you from? I am from Iran.

3. بعد از Let’s go  بايد از مصدر بدون  to (شكل ساده و بدون (s   استفاده كنيم.

 Let’s listen. Let’s go.

با افزودن واحد اسمهاي غيرقابل شمارش مي توانيم آنها رابه صورت جمع يا مفرد مورد استفاده قرار دهيم.

 

Water            Two glasses of water

Tea               A cup of tea

bread             A loaf of bread/ 10 loaves of bread

news              A piece of news

money            a coin/ a note/ a dollar

butter             A box of butter

soap               A bar of soap

پاسخ به اين پرسشها هم مي تواند مفيد باشد. شش سوال مربوط به وازگان و شش سوال مربوط به گرامر است.

•          1. ……….. has a long neck.

•          A. hen            b. tiger              c. camel           d. fish

•          2. Lions and …………. are wild animals.

•          A. tigers           b. dogs       c. cats         d. camels

•          3. The woman is cooking food in the …………..   .

•          A. closet         b. ticket           c. wheel          d. kitchen

•          4. He has some ………..  in his wallet.

•          A. toman          b. ticket        c. rice             d. money

•          5. They have some ………… tomorrow.

•          A. first           b. closet          c. eraser           d. guests

•          6. Are you ready? No, but I’m ….. ready .

•          A. getting          b. going         c. sitting          4. putting

•           7. Can I have some ………….?     How many?

•          A. bread           b. meat        c. eggs          d. apple

•          8. He rides his …………….  .

•          A. car             b. bus          c. camel

•          9. Where do you  ………. ?

•          A. are from         b. go from          c. come from          d. leave

•          10. One of the …….. in the room was very happy.

•          A. women         b. student        c. girl       d. policeman

•          11. There …… much …….. on the table.

•          A. was/fork             b. is/ money          c. are spoons          d. were cups

•          12. How much ……… two and three?

•          Two and three ……. five.

•          A. is/ is        b. are/ are           c. is/ are          d. a & c      

 برای دیدن پاسخها  لطفا به ادامه مطلب بروید.


ادامه مطلب
+ نوشته شده در  پنجشنبه هفدهم آذر 1390ساعت 15  توسط اسماعیل سلیمی  | 

20 سوال 3 گزینه ای از درس سوم پایه سوم راهنمایی همراه با پاسخ

1. Do you know his friends?

Yes, I know…….. (1.them    2.him     3.her)

2. Do you like those shoes?

 Yes, I like……   (1. It       2.  Them    3. us)

3.My uncle is an old ………..  .

   1. woman       2. man    3. girl

4. My mother is ………… dinner

      1.riding      2. saying       3. cooking

5. Camel is not a ……… animal .

      1.big      2. wild     3. domesticated

6. There is some …….. on the table.

     1. apple     2. book      3. money

7. How much rice does she need?

She  needs …… .

     1. a kilo      2. many       3. a few

8. My father buys …….. cheese every morning.

     1. many        2. a lot of       3. a few

9. How many ………. are there at the bus- stop?

     1. woman       2. child      3. people

10. Give me ………. water, please.

     1. some      2. a few        3. one

11. He buys several ………. every month.

        1. book       2. tickets        3. Butter

12. …….is that pen?

1. How many     2. How much    3. What

13. How many ……. their teacher need? He needs one pen. 

    1. pens does     2. pen does      3. does pen

14. There was some ………. in the bag.

     1. money     2. books    3. pen

15. How much ………… do you eat for breakfast. 

     1. coffee      2. milk       3. bread

16. I see a few ………. in the picture.

      1. boy       2. women       3. soldier

17. Is that a horse?  Yes, ………….. .

     1. they are    2. there is    3. it is

18. I see …….. people in the park.

      1. much     2. a little       3. a lot of

19. Do you see many boys in the street?  No, I see ………… boys . 

      1. a few     2. a little     3. much 

20. There is ……….. glass of milk on the table.

     1. a      2. much      3. Some

با تشکر از دانش آموز بسیار خوبم  رضا سمرقندی

لطفا براي ديدن پاسخها به ادامه مطلب برويد.   


ادامه مطلب
+ نوشته شده در  پنجشنبه هفدهم آذر 1390ساعت 15  توسط اسماعیل سلیمی  | 

آزمون ورودی برای دانش آموزان سوم راهنمایی (آزمون تشخیصی)

 In The Name of God

 دانش‌آموزان عزيز با مقايسه‌ي پاسخهاي خود با پاسخهای صحیح وضعیت خودتان را ارزیابی کنید. اگر موفق شدید در اين آزمون به بيشتر  از 75% (نمره بيشتر از 15) سوالات پاسخ صحيح بدهيد وضعيت  قابل قبولي در ابتداي سال سوم راهنمايي داريد.

1. Is  ………  ruler  brown ? a. it        b. there          c. those              d. the

2. My ………………… are on the table.

a. blue pen     b. the blue pen    c. blue pens       d. the blue pens

3.What colour are those pencils?     B: ………………………… .

 a. they are pencils                      b. It’s a black pencil 

 c. they are black                        d. It’s black

4. A: ……………………… ?      B: There is a green ball in the box.

 a. What colour is the ball           b. What is there in the box

 c. What is the ball in the box     d. What is this

5- What colour are -------- bags?      A. those  b. they      c. this    d. that

6. A: Are you doctors ? B: yes, -------- . a. I am       b. you are     c. we are      d. they are

7. I have -------- apples .       a. an      b. a         c. one          d. two

8.  This ruler --------…… .      a. green is   b. is green     c. are green   d. green

9.  She has a pen . It’ s -------- pen .      a. her      b. my        c. our        d. his

10. The children -------- Persian now.

a. practice      b. practices      c. are practicing     d. is practicing

11. It's lunch time? Let's -------- home.         A. goes      b. go  

  c. going    d. is going

12 . We …………..our prayers  in the mosque.    A.tell     b.talk   c.say   d. speak

13. There are thirty ………….in half an hour. A.minutes       b.weeks     

  c.days   d.months 

14. In our country ……………is the weekend.

a.Sunday        b. Friday        c.Monday           d.Tuesday

15. My friend and I …………in the park yesterday. a.were  b.is    c.was    d.are

16. His teacher lives ………..Hafez Avenue.     a. at     b. in   c. under     d.on

17.How many pens does he ………….?

a. has    b.have        c.to have     d.had

18. Today  is  Monday . Tomorrow  is ………. .           

       a.Tuesday          b.Sunday         c. Thursday       d. Saturday

19. That boy is -------- his jacket.

a. listening to      b. putting on      c. getting up     d.     writing on

20. My friend and I -------- on Hafez Ave in Shiraz.

a. live        b. like       c. leave          d. need

21.A: Who's it on the phone?

   B: ………….is Mr Taban.

a. this            b.he           c.here                 d.there

22. fork – glass – spoon - …………….

 a. plate              b. pencil        c. play            d. pray

23. Don't ….. Ping-Pong in the classroom.  

      a. play            b. plays              c. to play              d. Are play

24.  ………………… the teachers live in Tehran?

a. Are                 b. Is              c. Do            d. Does

25. I have two brothers . …………….. names are Ali and Nima .

a. His             b. Your           c. Our d. Their

26.  Yesterday was Sunday . Today is ……………….

a. Saturday             b. Tuesday    c. Monday     d. Thursday

27.  My brother goes to bed ……….. 10 .

a. at              b. on                           c. in                d.to

28.  ….. work in the library.

 a. My father         b. My sisters    c. Ali     d. He

29. Ali ………. at home now.

 a. is studying      b. studying      c. studies      d. study

30.  ………………….. do you live? In Tehran.

  a. Who       b. What       c. Whose      d. Where

Which word is odd?

31.      a. happy  b. present   c. country   d. tired

32.        a. tea    b. study      c. look                d. come

33.       a. cap    b. dress       c. clothes     d. put on

لطفا برای دیدن پاسخها به ادامه مطلب بروید.


ادامه مطلب
+ نوشته شده در  دوشنبه نهم آبان 1390ساعت 17  توسط اسماعیل سلیمی  | 

آزمون زبان انگلیسی پایه سوم راهنمایی ترم 1 (همراه با پاسخ)

نمونه سوالات زبان انگليسي پايه سوم راهنمايي ترم اول (فقط براي تمرين)

واژگان 10 نمره

 1. گزينه­ي صحيح را انتخاب كرده و در جاي خالي بنويسيد. 2 نمره

1- There are seven days in a ………..  .(year- month- week)

2- I …….. hello to my teacher. (said- listened- talked)

3- Today is Saturday. Tomorrow is …………. . (Friday- Sunday- Tuesday)

4- This doctor is very ………   .( famous- long- dentist)


2. كلمات زير را در جملات داده شده به كار ببريد. 2 نمره ( يك لغت اضافي است)

 zoo     milk        food      rice     visited

 5- Wild animals eat a lot of ………..    .

6- We drink some ………. every morning.

7- There are many wild animals in the………   .

8- Nima ………. his grandmother two days ago .


 3. متضاد هر كلمه را بنويسيد. 2 نمره

9- easy

10- young

11- sick

12. short 


4. هر جمله را با عبارت مناسب كامل كنيد. 2 نمره

13. We waited for the bus ………  .                           

14. We rest ……………………….. 

15. We study books ……………  .

16. We pray …………………  .

A. in mosques.

B. from a bookstore.

C. in the library.

D. for half an hour.

E. at home.


5.  با توجه به تصاوير كلمات ناقص را كامل نماييد. 1 نمره      

                

17. He is moving the h - - se.  

 

18. She is w  - - ting.  

 


 6. در هر گروه يك كلمه از نظر معنايي با بقيه ناهماهنگ است، آن كلمه را مشخص كرده و در داخل پارانتز بنويسيد. 1 نمره

19. dinner/ food/ lunch/ breakfast      (……………………)

20. water/ newspaper/ milk/ tea         (…………………. )


 دستور زبان 10 نمره

 1. با استفاده از كلمه داخل پارانتز زمان جملات را تغيير دهيد. 2 نمره

21. She cleans his room every day.(yesterday)

22. We play football at school on Mondays. (now)


2. با توجه به تصاوير، به پرسشهاي زير پاسخ دهيد. 2 نمره

 

23. What did this man do yesterday?          

 


3.  گزينه­ي صحيح را انتخاب كرده و در جاي خالي بنويسيد. 2 نمره

 24. We have ……………........ English teachers in our school. ( a - an- three)

25. Did you wash your shoes? Yes, I …………….......... ( washed- did- do)

26. How much ………........... do you need? ( rice- books- pens)

27. Our teachers help ….............. .( we - us- our)


 4. جمله بسازيد. 2 نمره 
 28. young/ He/ is/ a/ doctor/.

29. My father/ a newspaper/ often/ reads/.


 5. براي پاسخهاي داده شده پرسش مناسب بسازيد. 2 نمره

30. . ……………………………………………?Yes, she cooked dinner yesterday.

31 ………………………………………………? Ali buys several books every month.


مكالمه 4 نمره

 1. پرسشها را با پاسخهاي داده شده كامل كنيد. ( يك پاسخ اضافي است) 2 نمره

32. How old are you ?                                  1: about two kilos.

33. How many guests do we have?              2: I’m fourteen.

34. Where do we see many dishes?             3: Yes, get me some rice.

35. How much rice do you need?                4: in the kitchen.

                                                              5: Five your uncle and his family.


2.  به اين پرسشها در باره­ي خودتان پاسخ دهيد. 2 نمره

36. What is your first name? ………………………………….  .

37. Where do you live? …………………………….  .


تلفظ 1 نمره
در هر گروه، يك كلمه با كلمات ديگر از نظر تلفظ، تفاوت آشكاري دارد آن كلمه را مشخص كنيد. 1 نمره

38- needed \ wanted \ waited \ played            ………………

39- face \ rice \ pencil \ closet                       ……………..


درك مطلب 9 نمره

1. براي هر تصوير يكي از جملات داده شده را انتخاب كرده و بنويسيد. (يك جمله اضافي است.)3 نمره

                  

                               

A. She is cleaning.

B. She is listening.

C. She is riding .

D. She is cooking.

40. …………………             41. …………………                         42. …………………    


   

                           متن زير را به دقت بخوانيد و سپس به پرسشهاي 7 تا 12 پاسخ دهيد. 6 نمره

    I am Reza. I am a student.  I am in grade three in Shahed Ahle Ghalam School.  I have a lot of friends in my class and school, but pooya is my closest friend. He is a tall and thin boy.

      He likes books very much. He buys several books every month. He learns many things from his books.  He usually reads them after he does his homework.  

Closest صميمي ترين

2- با توجه به متن بالا پاسخ كامل دهيد. 3 نمره

43- What is my friend?

44- How many books does my friend have?

45- What do we learn from books?

3- با توجه به متن بالا يكي از گزينه ها را انتخاب نموده و در جاي خالي بنويسيد. 2 نمره

46- My friend has ………. books. (a few / some / many)

47- My friend …… many things from books. ( learns / teaches / buys)

4- به اين پرسش در باره خودتان پاسخ دهيد. 1 نمره

48 - Do you like books, too?


دیکته ۶ نمره

ديكته­ي كلمات ناقص را كامل كنيد.  6 نمره

49. There is  a t - -ket on the gr-und.         

50. I write a le - - er.  He h–lps me.                         

51.We wa–ched the children’s pr– gram after lunch.                        

52. He en-oyed the carto-ns.    

 


 

                                                                                 

  53. Ti - - r                                                                    54. Li - -

55. Fl-- ers                  56. me - -       


الذين يستمعون القول فيتبعون احسنه اولئك الذين هديهم الله و اولئك هم اولوالبب (زمر 18)

Who hear advice and follow the best of them such are those whom Allah guided and such are men of understanding.
آنان كه گفته­ها را مي­شنوند و بهترين آن را عمل مي­كنند همانها هستند كه خداوند هدايتشان نموده است و آنها خردمندانند.
With The Best Wishes / Salimi

دوستان خوبم براي ديدن پاسخها مي توانيد روي ادامه مطلب كليك كنيد. پيشنهاد مي كنم ابتدا خودتان به سوالات پاسخ دهيد سپس پاسخهاي خود را با پاسخهاي داده شده مقايسه كنيد.


ادامه مطلب
+ نوشته شده در  جمعه هفدهم دی 1389ساعت 22  توسط اسماعیل سلیمی  | 

نمونه سوال زبان انگلیسی پایه سوم راهنمایی درس 3

A. Look at the pictures and answer these questions.

1. How many books do you see in this picture?

 

 

 

2.  How many flowers do you see in the picture?                           

 

 

 

 3. How many cats are there in this picture?

 

 

 

4. How many umbrellas do you see?      

 

 

 

5. How many boys do you see in the picture? 

 

 

 

6. What is Mrs Linton doing?     

                          

   

B. Make questions.

7. There is a tree in the park. (How many)

8. Tigers eat a lot of meat. (How much)

9. Amir is fifteen years old. (How old)

C. Make questions.

10. ………………………………………………………………………………….? Yes, they need some rice.

11. ………………………………………………………………………………….? I am cooking lunch.

D. Read this reading carefully and then answer the questions about it.

It’s Friday afternoon. Mr Salehi and his family are going to the zoo. They are getting ready.

There are many animals in the zoo. Many of them are wild. Lions and tigers are wild animals. Some of these wild animals come from Africa.

 Some of the animals in the zoo are not wild. Camels and horses are not wild. Wild animals eat a lot of food. Tigers and lions eat a lot of meat.

 

12. Where is Mr Salehi going?……………………………………….     .

13. How much meat do lions eat?…………………………………………     .

14 Is camel a wild animal?…………………………………………………    .

15.  Are lions wild?……………………………………………………    .

E. Use the given words in the blanks.

Four    help    Much       can       many    Kilos        rice          here

A: Good morning.    …… I …….. you?

B: I need some ……….. .

A: OK. How …….. rice do you need?

B: About three ………   .

A: And how ……………. eggs do you need.

B: Just …………eggs, please.

A. …………….. you are.

B: Thanks.

      

 Good luck.    Salimi

 It is better to keep your mouth closed and let people think you are a fool than to open it and remove all doubt. Mark Twain

دوستان خوبم برای دیدن پاسخها می توانید به ادامه مطلب بروید. پیشنهادم این است که ابتدا به سوالها پاسخ دهید سپس پاسخهای خود را با پاسخهای صحیح مقایسه کنید. موفق باشید.


ادامه مطلب
+ نوشته شده در  شنبه سیزدهم آذر 1389ساعت 17  توسط اسماعیل سلیمی  | 

آزمون زبان انگلیسی پایه سوم، درس دوم (ساختارهای دستوری)

 A. Look at the pictures and answer the questions.

1. What is he doing?

 

 

 

2. What do you see in the picture?

 

 

3. What is that man?

 

 

4. How many books are there in the picure?

 

 

 

5. Is this boy eating lunch?

 

 

B. Rewrite underline words. (use subjective and objective pronouns.)

6. Ali’s brother is washing his shoes.

7. Nahid’s brother does his homework.

8. Does Ali’s brother know you and me؟

 C. Answer these questions. (use subjective and objective pronouns.)

9. Do the children know that man? Yes

10. Are you washing the plates? No

11. Are you cleaning your shoes? No

12. Is your father looking at the picture? No

13. Are Ali and Nima drinking tea? No

14. Does the teacher help your brother? Yes

 D. Change these sentences.

15. She is watching TV now. (often)

16. They never walk to school. (now)

17. I am playing football now. (sometimes)

E. Make correct sentences.

18. is/ always/ in the street/ the policeman/ .

19. always/ we/  listen/  teachers/ in the classroom/ our/ to/.

20.  them/ a ball/ please/ give/ .

برای دیدن پاسخها به ادامه مطلب بروید


ادامه مطلب
+ نوشته شده در  جمعه چهاردهم آبان 1389ساعت 21  توسط اسماعیل سلیمی  | 

آزمون زبان سوم راهنمایی (درس 1) مدرسه راهنمایی شاهد اهل قلم ارومیه

 

In the name of God The Beneficent The Merciful

 

A. look at the pictures and answer the questions.  (use possessive form)

1.What are those? (wheels)

 

 

 

2. What is that? (roof) 

 

 

 3. What are those? (doors)

 

 

 

 

4. What are those? (window)

 

 

 5. What is this boy doing?                                                                

 

 

 

B.    Change these sentences.

6.    She is writing a letter now. ( every month)

7.    Are you doing your homework now? (On Fridays)

 

C.    Answer these questions. (short and long)

8. Are you listening to the teacher now? Yes,

9. Do you come to school by bus? No,   

10. Do Ali and his friend like their school? Yes,

 

D. Answer these questions.

11. Whose bicycle is this? (Ali)

12. Whose ball is white? (Nima)

13. Where is the teacher talking to the students? (at school)

 

E. Make questions.

14. ……………………………………? Yes, we play football at school on Mondays.

15. ……………………………………? We are playing football at school now.

16. ……………………………………? Mohsen’s bag is on the bench.

 

F. Add an adjective for each sentence.

17. We see two plates on the table. (clean)

18. We come to school by a taxi. (yellow)

 

G. Write these sentences in the negative.

19. Farhad and Soheil were happy yesterday.

20. We do our homework at school on Mondays.

 

 A clever person solves a problem                           
                   But a Wise one prevents facing it.                (Albert Einstein)

Good luck/  Salimi

لطفا برای دیدن پاسخها به ادامه مطلب بروید


ادامه مطلب
+ نوشته شده در  چهارشنبه بیست و هشتم مهر 1389ساعت 22  توسط اسماعیل سلیمی  | 

نمونه سوال براي كلاسهاي سوم راهنمايي (سنجش بنيه علمي)

 1. My friends ……. English very well every day.

 A. speaks   b. speak   c. spoke   d. is speaking

2. Does Ali …. his job well? 

  A. does    b. do    c. did    d. to do

3. Did they ….. their work? 

 A. do   b. did   c. does     d. to do

4. Today is Thursday. The day before yesterday was…..  . 

 a. Sunday    b. Monday     c. Wednesday   d. Tuesday

5. She …..  late. 

  A. often comes    b. comes often   c. often    d. come

6. She …… at home.  

  A. always is    b. always      c. is always    d. often

7. How …….   come to school?

 A. you    b. do     c. do you    d. you do

8. We don’t come to school…….  Fridays. 

  A. on     b. in    c. at      d. to

9. I ….. Ali.  

 A. learn    b. learns    c. knows     d. know

10. I bought ….. butter. 

 A. a few   b. many   c. some    d. two

لطفا براي ديدن پاسخها به ادامه مطلب برويد. (اگر بتوانید به ۸ سوال پاسخ صحیح بدهید در وضع مطلوبی قرار دارید.)

 


ادامه مطلب
+ نوشته شده در  یکشنبه بیست و نهم فروردین 1389ساعت 23  توسط اسماعیل سلیمی  | 

نمونه سوال درس 7 پایه سوم راهنمایی

A: Answer these questions.

1. Who can drive this car? (my uncle)

2. How much money can you give me? (some)

3. Where can we rest after lunch? (in that room)

4. How may you go home? (by bus)

5. How much bread should you buy? (a little)


B: Make questions.  

6. ……………………………………………… ?  He should write a lot of letters today.

7. ……………………………………………… ?  No, She can’t make a cake.

8. ………………………………………………?  Ali’s mother can cook delicious foods.

 9.………………………………………………?  She may buy a  ball today.

10. …………………………………………….? I can  come at 6 o’clock.

C: Answer these questions.

10. Should she wash the dishes?

 Yes, ………………………………………………………………  .

11. May I see the film?

 No,   ………………………………………………………. .

 12. Should I come to school late?

No, ………………………  .  ……………………………………… .

 13. Can you play football?

Yes,   …………………………………………………………

14. Can you speak Arabic?

 No, ……………………………………………………… .

 15. Can you swim in the river?

No, ……………………………………………………………

D: Write antonym of the underline words.

16. This pen is very cheap.   

17. They came home before nine o’clock. 

18. May I open the door?               

19. This restaurant is very good.         

20. I put on my clothes in my room yesterday.       

Please answer this riddle.

     What can you break without touching it?

براي ديدن پاسخها و رفع اشكالات لطفا به ادامه مطلب برويد.

                                                             


ادامه مطلب
+ نوشته شده در  شنبه پانزدهم اسفند 1388ساعت 20  توسط اسماعیل سلیمی  | 

درس پنج (پايه سوم راهنمايي)

A: Change these sentences.

1.  I clean the room every day.         I …………………… ……….yesterday.

2. They leave school at 1:45.            They……………………………last week.

3. Ali plays football on Fridays.       Ali     ……………………………last Friday.
4. She gets up late every day.        She      ………………………
yesterday.


B: Make questions.  

5. ………………………………………………….?  Yes, they went to school at 2:30.

6. ………………………………………………… ?  No, She didn't make a cake last night.

7. …………………………………………………?  No, I ate my dinner at 10.

8. …………………………………………………?  She got up at 6:30 this morning.

9. …………………………………………………? I studied my lessons.

C: Answer these questions.

10. Did Mina stay in Mashhad for two weeks? 

Yes, ………… ………… .    ……………………………………………… .

11. Did your mother break a glass yesterday?

  Yes, ………… ………… .   …………………………………………… .

12. Did Ali write a letter a few days ago?

No, ………………………  .  ………………………………………… . 

 13. What did you eat for lunch yesterday?    ( a sandwich )

    ……………………………………………………………………… .

14. When did the students leave school?    ( at 3:30 )

  …………………………………………………………………………… .

15. Where did Maryam study English ?   ( library )

 ………………………………………………………………………….. .

16. When did you get up yesterday morning?

…………………………………………………………………… .

17. When did you come to school yesterday morning?

………………………………………………………………………  .

18. How did you come to school yesterday morning?

……………………………………………………………………  .

19. What time did you leave your school yesterday?

…………………………………………………………………….  .

20. Did you do your homework at school yesterday?

……………………………………………………………………….  .

براي ديدن پاسخ سوالات به ادامه مطلب برويد.


ادامه مطلب
+ نوشته شده در  جمعه شانزدهم بهمن 1388ساعت 19  توسط اسماعیل سلیمی  | 

نمونه سوال زبان انگلیسی پایه سوم راهنمایی (درس چهار)

A. Change these sentences.

1. He walks home after school every day. (yesterday)

2. They practice English every day. (two days ago)

3. I don’t play football at school today. (last week)

4. Their father listened to the teacher yesterday. (now)

5. Does Ali watch TV every evening? (last night)

6. She is happy today. (yesterday)

7. Did they study English three days ago? (now)

 B. Answer these questions.

8. Was she at home yesterday morning? Yes, 

9. Did Mohsen wash his shoes yesterday? No,

10. Did Ali wait for the bus for half an hour? Yes,

 11. What did Ali do in the classroom? (study English)

12. When did you finish your homework? (at 6 o’clock)

 13. How long did you play football at school yesterday? (for an hour)

C. Make questions for these sentences.

14. ……………………………………………………? She arrived at school at 7:30.

15. ……………………………………………………? Yes, She arrived at school at 7:30.

16. ……………………………………………………? I was in the park.

17. …………………………………………………….? Mobin did his homework at 6 yesterday.

d. Put these sentences in the right order.

18. did/ at/ play/ not/ football/ school/ yesterday/ I/ .

19. very/ Nima/ the/ enjoyed/ much/ yesterday/ children’s program/ .

20.  closed/ store/ his/ My/ lunch/ before/ father/ .

 A clever person solves a problem
But a Wise one prevents facing it.

Albert Einstein

 GOOD LUCK
Salimi

دانش آموزان عزيز براي ديدن پاسخ سوالات و مقايسه پاسخهاي خود با پاسخهاي صحيح روي ادامه مطلب كليك كنيد.


ادامه مطلب
+ نوشته شده در  چهارشنبه بیست و پنجم آذر 1388ساعت 19  توسط اسماعیل سلیمی  | 

آزمون درس 3 سوم راهنمایی

A. Make questions.

1. There is a tree in the park. (How many)

2. Tigers eat a lot of meat. (How much)

3. Amir is fifteen years old. (How old)

4. There is some bread on the plate. (How much)

5. She drinks some tea every morning. (How much)

B. Make questions.

6. ………………………………………………………………………………….? Yes, they need some rice.

7. ………………………………………………………………………………….? I am cooking lunch.

8. ………………………………………………………………………………….? Yes, I am cooking lunch.

9. …………………………………………………………………………………? No, there were two boys in the room.

10. ……………………………………………………………………………… ? This shirt is 10000 tomans.

c. Answer these questions.

11. How many days are there in a week? (seven)

12. How much do the lions eat? (a lot of)

13. How many students does Mr. Amini teach? (many)

14.  How much money do you need? ( a little)

15. Do you see a lot of children in the park? Yes,

16. Does your brother buy many books? Yes,

17. How many books do you see in the library? ( a lot of)

18. How many trees do you see in the park? (six)

19. How many boys do you see in your classroom? (30)

20. How many women do you see in the picture?  ( a )

Wise men learn by other men’s harms, fools, by their own.

 With The Best Wishes/ Salimi

 دوستان عزیز برای ملاحظه و مقایسه پاسخهای خودشان با پاسخهای صحیح به ادامه سوالات بروند.


ادامه مطلب
+ نوشته شده در  دوشنبه نهم آذر 1388ساعت 18  توسط اسماعیل سلیمی  | 

درس دو- پایه سوم راهنمایی

 

 Answer these questions. Use subjective and objective pronouns.

1.    Do you come to school with your friends? Yes

2.   Does Ali see the bus? Yes

3.    Do you do your homework? yes

4.    Does Mina like her English class? Yes

5.    Do you like your school? Yes

6.    Do Reza and Ali help their father?

7.    Are you washing the plates? No

8.    Are you cleaning your shoes? No

9.    Is your father looking at the picture? No

10.  Are Ali and Nima drinking tea? No

11.  Does the teacher help your brother? Yes

12. Do the teachers help you? Yes

13.  Is Ramin eating an apple? No

14.  Is Nima talking to the children? Yes

15.  Are you studying this book? Yes

16.  What is Reza giving his brother? (a pen)

17.  Who is watching TV? (Sina)

18.  Where  is maryam going ? (to school)

19.  How many books  do Reza and Sina see? (ten)

20.  Where is the teacher talking to the students? (a school)

لطفا براي ديدن پاسخها به ادامه مطلب برويد


ادامه مطلب
+ نوشته شده در  سه شنبه نوزدهم آبان 1388ساعت 19  توسط اسماعیل سلیمی  | 

درس یک- پایه سوم راهنمایی

               The world is charged with the Grandeur of God

 1. Whose car is this? It’s …………………………….. .

a. Reza car       b. Reza’s car       c. car of Reza    d. He’s car

2. Where is the book?       a. There is it         b. He’s under the chair     c. There is a book under the chair          d. It’s here

3. That girl has ……….. English books in her bag.   a. one  b. an    c. two   d. a

4.   …………………. eraser is this?   a. Who      b. What   c. Whose     d. How

5. These lessons weren’t easy. They were ………  .   a. small    b. tall  c. thin   d. hard    

6. Those are not……. .  .   a. the room’s window        b. the windows of the room  

   c. the room windows    d.  Windows of the room

7. Has the teacher many students? Yes, ….. .         a. the has          b. the teacher has       c. She has       d. she is

8. Do you read a ……………………?      a. newspaper      b. newpaper  c. eapaper        d. nowapaper

9. Is your sister fat? No, she is ………  .     a. large   b. thin    c. happy   d. late

10. Whose beautiful dress is this?    It is ………. .       a. his        b. marbyam’s    

     c. Amir’s      d. my

11. Ali is there …… the bus stop.     a. on     b. at      c. in         d. to

12. What does Ali  look……… ?   He is tall and thin.   A. say    b. like  c. wash      d. call

13. That is …………..  .   a.  my pens     b. a green dress      c. red book         d. red pencils

14. There was …… on the desk.               a. my books      b. an old book        c. old books      d. the old books

15. Let’s …… to the library now.     a. go      b. walking      c. goes      d. walks

16. Where ……. you yesterday?        a. does      b. do        c. were       d. are

17. Please …….Your English teacher?       A. listen        b. listens        c. listen to         d. listens to

18. What time …….. your brother get up?   a. is   b. was     c. does   d. do

19. We see many ………… .       a. children     b. child    c. student     d. boy

20. Who’s  ……………  dinner?      a. cook       b. cooking to      c. cooking      d. cooks

     دانش آموزان عزيز لطفا براي ديدن پاسخ سوالات به ادامه مطلب برويد. اگر بتوانيد در اين آزمون نمره بالاتر از  ۱۵ كسب كنيد وضع مناسبي در اين درس داريد 


ادامه مطلب
+ نوشته شده در  دوشنبه چهارم آبان 1388ساعت 19  توسط اسماعیل سلیمی  | 

نمونه سوال (درس 6)

 

دوستان و دانش آموزان عزيز ابتدا خودتان به سوالات پاسخ دهيد سپس به ادامه مطلب برويد و پاسخهاي خود را با پاسخهاي صحيح مقايسه كنيد تا اگر اشكالي وجود دارد آن را برطرف كنيد.


A: Change the sentences.

1. We listen to the teacher every day.
1. ……………………………………………between two and three.
2. I wash my car every morning.
2. ……………………………………….. between two and three.
3. He studies at home every day.
3. ………………………………………. between two and three yesterday.
4. Ali plays football on Fridays.
4. ……………………………………….. between two and three yesterday.
5. She cleans the room every day.
5. ………………………………………. between two and three yesterday.


B. Answer these questions.

6. Were you listening to the teacher? Yes, …………..   .  ……………………………  .
7. was Mohsen watching TV? No, ……………….   .  …………………………  .
8. Was your friend eating lunch? Yes, …………….   .    ……………………………..   .
9. Were Arash and Ashkan going to the bank? No, ………………….  .  ………………………………   .

C: Answer these questions.
10. Where were you going yesterday?  (home)      
11. Why were you eating lunch at 11? (hungry)


D: Make questions.
12. ……………………………………………….? Yes, she was cleaning the store at 6.
13. ……………………………………………….? She was cleaning the store at 6.
14. ……………………………………………….? Yes, we were helping Ali yesterday.


E: Make questions.
15. He was reading a book. (What)
16. He was playing football at school. (Where)
F: Make negative sentences.
17. Ali and Reza were practicing English yesterday.
18. He was studying Persian last week.


G. Answer these questions.
19. Where was he washing the dishes? (in the kitchen)
20. What were you reading yesterday? (a newspaper)

لطفا برای دیدن پاسخها به ادامه مطلب بروید.


ادامه مطلب
+ نوشته شده در  جمعه چهاردهم فروردین 1388ساعت 20  توسط اسماعیل سلیمی  | 

نمونه سوال (درس 5)

دوستان و دانش آموزان عزيز ابتدا خودتان به سوالات پاسخ دهيد سپس به ادامه مطلب برويد و پاسخهاي خود را با پاسخهاي صحيح مقايسه كنيد تا اگر اشكالي وجود دارد آن را برطرف كنيد.


A: Change the sentences.
1. We eat lunch at home every day.
1. ……………………………………..............    two days ago.
2. I drink a cup of milk every morning.
2. ………………………………………...................  yesterday.
3. He writes his homework at 6 every day
3. ………………………………………...................... yesterday.
4. Ali plays football on Fridays.
4. ………………………………..........................last Friday.
5. She gets up late every day.
5. ……………………………..............................yesterday.

B. Answer these questions.
6. Did you see your friend last week? Yes, …………..   .  ………………………. .  .
7. Does Mohsen want that watch? No, ……………….   .  ………………………… . .
8. Did you enjoy the cartoons? Yes, …………….   .    ……………………………..   .
9. Did Amir help his friend? Yes, ………………….  .  ………………………………  . .

C: Answer these questions.
10. How many books did you buy?  (a lot)      
11. What time did Reza go to school? (at seven o’clock)

D: Make questions.
12. …………………………………………? Yes, she cleaned the store at 6.
13. ………………………………………….? she cleaned the store at 6.
14. …………………………………………? Yes, we had bread and cheese.

E: Make questions.
15. He is reading a book. (what)
16. He played football at school. (Where)


F: Make negative sentences.

17. Ali and Reza spoke English.
18. He studied Persian last week.

G. Answer these questions.
19. Where did he wash the dishes? (in the kitchen)
20. When did you come to school  ? (at 6 o’clock)

براي ديدن پاسخ ها به ادامه مطلب برويد.

+ نوشته شده در  جمعه هجدهم بهمن 1387ساعت 23  توسط اسماعیل سلیمی  | 

50 سوال چهار گزینه ای تا پایان درس 3

 ابتدا سعی کنید به سوالات مطرح شده پاسخ دهید و سپس پاسخهای خود را با پاسخهای درست مقایسه کنید. بررسی کنید اشتباهتان در  چه موردی بوده است. اگر به 40 سوال پاسخ درست بدهید وضعیت قابل قبولی دارید.

51. How …… is our teacher? He’ forty- three years old.
a. old     b. much     c. many       d does
52. Our teacher ………… late.
a. is never         b. never is       c. never be      d. is  never
53.  Saber is talking to Nima and ……..  .
a. my      b. me        c. we           d its
54. There are many words in a ……..  .
a. face       b. guest         c. an hour        d. dictionary
55. What time …….. your homework?
a. you usually do      b. do you usually do      c. do you usually     d. usually do you
56. Look at …………  and …………. Shirt.
a. He – her       b. me- my       c. she- her      d. I- my
57. What ……… on Fridays?
a. you usually do      b. do you usually do      c. do you usually     d. usually do you
58. My brother usually ……… early in the morning.
a. gets up     b. is getting up       c. get up      d. gets
59. My little brother ….. his homework at night.
a. never does      b. never doesn’t      c. never don’t       d. does never
60. Are you …… your bicycle?
A. making       b. taking        c. calling       d. riding
61. Do you write a ……… .
a. letter        b. newspaper       c. homework        d. questions
62. What do we learn …….. books?
a. from      b. at       c. by         d. to
63. This school is ……… for its teachers.
a. several       b. famous       c. tall       d. fat
64. Do you see the children in the park? No I don’t see ……….  .
a. us     b. him        c. them        d. her
65. My father ……. a newspaper.
a. study      b. say        c. read        d. talk
66. These boys ……. to school late.
a. never comes      b. never come        c. comes never       d. come never
67. I see two ………..   in the picture.
a. men       b. man        c. woman      d. ball
68. The student ……… play in the park in the morning.
a. doesn’t        b. don’t        c. isn’t        d. never
69. I eat lunch  at 12 …………  .
a. now      b. yesterday         c. every day         d. two days ago70. Mohsen and ……… wash the plates.
a. I        b. my          c. us         d. me
71. There are twelve ….. in a year.
a. days        b. weeks        c. months        d. minutes
72. What do we learn ……. This book?
a. From      b. at       c. by          d. in
73. Is this my flower? Yes, it’s for …….  .
a. It     b. them        c. you        d. I    
74. My friend doesn’t …………. a newspaper in the park.
a. study     b. say      c. read        d. talk
75. My father buys many books for …….. and my brother.
a. I      b. you      c. he        d. she  
76. These boys ………… to school late every day.
a. comes         b. come           c. are coming        d. to come77. Do you see that ……. ?
a. woman        b. women       c. men        d. boys
78. The student …………. plays in the park this morning.
a. doesn’t       b. don’t      c. isn’t       d. never79. I see a lot of ……….. in the park.
a. bench        b. tree       c. people        d. farmer
80. There is ……. money in the wallet.
a. many      b. a few       c. a lot of        d. a lot
81. She needs ……. rice today.
a. several       b. a few         c. a little      d. a lot
82. They want a lot of………….   .
a. bread       b. spoon         c. plate       d. book
83. He eats …….. every morning.
a. milk      b. tea       c. bread        d. water
84. How many …….. do you see in the picture?
a. man       b. men         c. woman       d. child
85. How much money do you need? I need ……….   .
a. a few       b. many       c. some          d. a lot of
86. There ……….. some butter on the table.
a. are     b. is       c. were      d. eat
87. Is that a horse? Yes, ……….  .
a. there is      b. it is        c. that’s        d. they are
88. We learn ……….  in each lesson.
a. Many new word      b. much new words    c. a little new words      d. a few new words
89. We eat food three ……… a  day.
a. years       b. time      c. days      d. times
90. …………. are apples a kilo? 700 tomans.
a. How much       b. How many       c. What        d. How
91. This dress is one dollar.   ………….. is that  dress?
a. How many     b. How much      c. How          d. What
92. Where is your mum? She is in the ………..  . She is making coffee.
a. store     b. closet      c. zoo       d. kitchen
93. How much rice do you need?
a. Just a little     b. There’s a little      c. Just a few       d. I need two
94. He is buying some ………..   .
a. letter         b. eraser          c. butter          d. flower
95.  Their ………… has a beautiful pen in her hand.
a. father       b. mother         c. brothers       d. friends
96. My father has a horse. I  sometimes  ………….. it.
a. drive      b. put       c. cook       d. ride
97. Mr Smith is ………… some flowers for his mother.
a. saying       b. buying       c. putting       d. visiting
98. This student ……………. late to school.
a. never go     b. go never       c. never goes       d. goes never
99. She ……. the dishes now. 
a. washing         b. is washing         c. wash        d. washes
100. Mr Najafi …………. his room every day.
a. cleans      b. cleaned       c. is cleaning         d. clean

 Good luck
Salimi

 برای دیدن پاسخها به ادامه مطلب بروید. 


ادامه مطلب
+ نوشته شده در  یکشنبه هفدهم آذر 1387ساعت 21  توسط اسماعیل سلیمی  | 

آزمون چهار گزینه ای (درسهای اول و دوم)

 ابتدا سعی کنید به سوالات مطرح شده پاسخ دهید و سپس پاسخهای خود را با پاسخهای درست مقایسه کنید. بررسی کنید اشتباهتان در  چه موردی بوده است. اگر به 40 سوال پاسخ درست بدهید وضعیت قابل قبولی دارید.

1. Whose car is this? It’s ……. .
a. Reza car       b. Reza            c. Reza’s         d. car of Reza
2. A: Where’s the book?    B: …………..  .
A. There is it.     B. He’s under the chair      c. There is a book    d. It’s here.
3. Two days before Saturday is ………  .
a. Tuesday      b. Sunday       c. Thursday          d. Friday
4. There is a ….. . You see Iran and Japan on it?
a. Picture     b. map     c. bell      d. clock
5. We have ….. English teachers in our school.
a. an       b. a           c. one        d. three
6. The  ……. is dirty.
a. Roof of house     b. house of the roof     c. roof of the house    d. roofs of house
7. She …. ride her bicycle to school?
a. wasn’t     b. don’t        c. doesn’t         d. hasn’t
8. Has the teacher many students? Yes, …………….  .
a. The has     b. the teacher has       c. she has        d. she is
9. We have ….. in our garden.
a. apple tree       b. tree apples      c. trees apple      d. apple trees
10. Is Mrs. Karimi …….. or old?
a. young          b. tall      c. long       d thin
11. My uncle has a car. It’s ………..   car.
a. her       b. his          c. your      d. my
12. Is your sister fat? No, she is ……..  .
a. long          b. small      c. new      d. thin
13. She is  an …… woman. 
a. Young     b. thin      c. small     d. old
14. He is …….. the pen on the desk.
a. practicing         b. making     c. putting        d. to put
15. We have …………  .
a. red large house           b. a red large house     c. large red house   d. a large red house
16. ………………. is your father? He’s fifty.
a. How      b. How old      c. How many     d. How much
17. My mother’s …………..  is my uncle.
b. sister     b. mother      d. brother      d. child
18. This is a picture …. my family.
c. By     b. on      c. in     d. of
19. Do you have money? Yes, I have ……. .
d. a lot of       b. a lot      c. many      c. many money
20. There is …… on the table.
a. much books      b. many books     c. a few pens     d. some bread
21. Do you do your homework? Yes’ I do …… .
a. it   b. them     c. they     d. their
22. Do you ….. his name? Yes, his name is Reza.
a. begin       b. teach      c. talk     d. know
23. There was ………….. on the desk.
a. by books     b. an old book       c. a old book   d. the old books
24. This is ……….  .
a. tall tree       b. a tall tree       d. very tall tree    d. very tall trees
25. A table has four ………..  .
a. bags         b. wheels        c. legs     d. chairs
26. There was …….. on the desk.
a. old book         b. my books         c. an old book        d. the old books
27. The leg …… the chair is short.
a. ‘S        B. of     C. off     D. es
28. Thursday comes before ………….  .
a. Monday      b. Tuesday      c. Wednesday     d. Friday
29. The day before Saturday is …………… .
a. Tuesday     b. Sunday           c. Thursday         d. Friday
30. Where are Ali’s brother and his sister? I don’t know ………..  .
a. his      b. her      c. them      d. their
31. Who is talking to your uncle?  My friend is talking to ……  .
a. him      b. her       c. she       d. her
32. I’m speaking; listen to …………  .
a. me    b. you       c. I      d. he
33. I wash my shirt every day. I wash ………… at home.
a. them      b. it     c. they       d. my
34. I wash my shoes every day. I wash ………… at home.
a. them      b. it     c. they       d. my
35. Please …………… home at 6 o’clock.
a. come      b. come to     c. go to        d. goes   
36.  Please be silent! Let’s ………. to  the teacher.
a. Listen      b. listens        c. to listen        d. listening
37. The teacher helps ……… at school.
A. us      b. we      c. our        d. your
38. What …….. in the morning.
a. do you often do        b. you often do     c. do you often      c. you do often
39. Do you see the ……. ? Yes, I see them in the library.
a. man    b. child     c. women      d. student
40. How many ………. are there?
a. boy           b. child          c. men              d. woman 
41. What grade are you in? I’m in grade ……..   .
a. twenty      b. six      c. three       d. thirty
42. She usually watches TV but now she …………..   to the radio.
a. listens        b. to listen         c. is listening         d. listen
43. Do you ……… our teacher?
a. teach     b. know       c. watch         look
44. How many ………… do you see in the picture?
a. map      b. girl        c. dentist       d. people
45. He has a lot of books. He reads …………. after dinner.
a. them       b. it     c. they      d. me
46. My father buys …… books in a month.
a. a little      b. much      c. a lot     d. several
47. Do you have money? Yes, I have ………  .
a. a lot of      b. many       c. a few       d. a lot
48. The …… come from Japan.
a. child     b. men       c. woman        d. teacher
49. There were many …….. in the closet.
a. butter       b. cheese         c. bread         d. spoons
50. My father buys …….. books in a month.
a.  a Little     b. several      c. a lot       d. much

برای دیدن پاسخها به ادامه مطلب بروید.


ادامه مطلب
+ نوشته شده در  دوشنبه یازدهم آذر 1387ساعت 20  توسط اسماعیل سلیمی  | 

آزمون زبان انگليسي پايه سوم راهنمايي، درس يك، بخش ساختارهاي دستوري

 

A. Make new sentences with adjectives.

 1. I have an umbrella. (old)

2. I see two buses in the street. (old)

3. I read a book. (easy)

 

B. Answer these questions about yourself.

 4. How old are you?

5. Do you like your school?

6. How many friends do you have in your class?

7. Do you study English at school every day?

 

c. Answer these questions.

 8. Whose ruler is on the desk? (Ali)

9. Whose brother does he see every day? (Nima)

10. Was their car new or old? (new)

 

d. Answer these questions. (Short and long answers)

 11. Does Ali com to school by that red taxi?? (No)

12. Does Reza have a new bicycle? (No)

13. Are you buying a new book? (Yes)

 14. Are the wheels of the bicycle are very small? (N0)

 

E. Make sentences.

 15. near/ I / my/ garden/ the/ brother's/ bicycle/ see/.

16. a/ large/ on/ there/ was/ dictionary/ the/ desk/.

17. there/ trees/ tall/ were/ garden/the/ in/ ?

 

F. Make questions.

 18. ……………………………………………………? He wants Nima's eraser.

19. ……………………………………………………? Yes, These are the legs of the table.

20. ……………………………………………………? I am riding my brother's bicycle.

 

 براي ديدن پاسخ‌ها به ادامه مطلب برويد.


ادامه مطلب
+ نوشته شده در  شنبه پنجم آبان 1386ساعت 22  توسط اسماعیل سلیمی  | 

ارزشيابي ورودي سوم راهنمايي

دانش‌آموزان عزيز با مقايسه‌ي پاسخهاي خودتان با پاسخهاي صحيح از خودتان امتحان بگيريد. اگر توانستيد در اين آزمون به بيشتر  از 75% (نمره بيشتر از 15) سوالات پاسخ صحيح بدهيد وضعيت  قابل قبولي در ابتداي سال سوم راهنمايي داريد.

1. It’s ….. to twelve. It’s 11:45.  (a. past   b. fifteen   c. a quarter   d. fifty)

2. ……. books are on the desk? (a. Who    b. What time     c. Where   d. Whose)

3. Our class ….. a whiteboard. (a. is   b. has    c. have     D. are)

4. …. home, please.   (a. Go to    b. Go   c. Go at   d. goes)

5. Are you and your brothers students? Yes, … . (a. he is  b. they are  c. it is   d. we are) 

6.  ….  come here.    (a. Aren’t    b. Isn’t    c. Don’t   d. Haven’t)

7. She has a baby.  …. Name is Reza.  ( a. My   b. Her   c. His    d. Your)

8.  ……….. have a map. (a. Nima and I  b. This boy     c. Miss Irani    d. Reza)

9.  ……… a nurse.      (a. We’re   b. You’re    c. It’s     d. they’re)

10. That is a ………….. .  (a. umbrella    b. apple    d. eye    d. glass)

11.  ….. pens are those? Ali’s.   (a. What   b. What time   c. What color   d. Whose)

12. It is ………. . (a. a green   b. green book   c. a green book   d. green books)

13. Their brother has a car. It’s ….. car.  (a. his   b. your   c. her   d. their)

14. There are ….. in the street. (a. ten car   b. ten cars   c. a cars  d. many car)

15. There …. many soldiers in the picture. (a. isn’t   b. aren’t    c. haven’t  d. is)

16. This boy …… his books every day. (a. study   b. studies   c. to study    d. are study)

17. Don't ….. Ping-Pong in the classroom. (a. play   b. plays   c. to play    d. Are play)

18. Let's ….. to our teacher. (a. listens    b.  to listen   c. are    d. listen)

19. My ….. eats lunch. (a. brother    b. brothers    c. friends    d. sisters)

20. That boy …. at 9 o'clock. (a. get    b. gets up    c. to get up    d. go to bed)

21. Nima and I ……. our homework. (a. do    b. are    c. does    d. am)

22.  ….. work in the library. (a. My father    b. My sisters     c. Ali     d. He)

23. Is Mina  a nurse? Yes, ……     is.       ( a. he   b. it  c. she  d. Mina)

24. Ali has ……..   umbrella.      (a. a   b. an  c. three  d. two)

25. Ali and Reza …….   students.    (a. has   b. are    c. is     d. come)

26. Are  ……… baskets? Yes.    (a. they  b.  we  c. this  d. that)

27. We pray in a ……..  . (a. radio    b. street     c. desk   D. mosque

28. ….. girls are good students. (a. This   b. They     c. Those     d. that)

29. We watch TV ….. home. (a. in   b. at    c. on   d. under)

30. We play football …..  Fridays.   (a. in   b. at    c. on   d. under)

31. She looks …. the map. (a. at   b. in    c. on   d. down)

32. What are you? I am …… . (a. Ali   b. His brother   c. a student  d. teacher)

33.  ………………….. do you live? In Tehran.    (a. Who b. What c. When d. Where)

34. Ali ………. at home now. (a. is studying   b. studying     c. studies     d. study)

35.  ………………….. do you live? In Tehran.    (a. Who b. What c. When d. Where)

36. I have a ….. in my pocket.    (a. taxi   b. yellow    c. red pen  d. house)

37. She eats …. at one o'clock. (a. dinner    b. lunch    c. breakfast    d. plate)

38. Goodbye, ….. you tomorrow. (a. eat   b. nice   c. see   d. look)

39. Their mother …… the room. (a. cleans   b. comes    c. opens    d. prays

40. I am …………..  a letter.           ( a. writing   b. listening  c. speaking  d. looking)

براي مشاهده پاسخ‌ها به ادامه مطلب برويد.

 


ادامه مطلب
+ نوشته شده در  دوشنبه شانزدهم مهر 1386ساعت 16  توسط اسماعیل سلیمی  | 

Reading درس 5، پايه سوم راهنمايي

 

 

متن زير را بخوانيد و به 10 پرسش مربوط به آن پاسخ دهيد.

 

   Mr Irani goes shopping every Thursday. He usually buys some fruits, vegetables and other things.

 

   Last Thursday he went shopping with his friend , Mr Taheri,. They took a taxi to the shopping center. They bought many things: apples, peaches, onions and potatoes.

 

    On the way home they went to the baker’s. They bought some bread. Mr Taheri needed some meat, so they went to the butcher’s, too.

 

  1. Where does Mr Irani go every Thursday?
  2. How did they go to the shopping center?
  3. What did Mr Taheri need?
  4. Who is Mr Taheri’s friend?
  5. What did they buy in the baker’s?
  6. Does Mr Taheri buy some rice every Thursdays?
  7. Did Mr Taheri buy some meat  last Thursday?
  8. Does Mr Taheri go shopping every Friday?
  9. Did Mr Irani buy any meat?
  10. Do you sometimes go shopping?

براي ديدن پاسخها به ادامه مطلب برويد.


ادامه مطلب
+ نوشته شده در  شنبه بیست و پنجم آذر 1385ساعت 7  توسط اسماعیل سلیمی  | 

نمونه سوال از بخش واژگان (پایه سوم راهنمایی)

 

 

Choose the correct answer.

 

1. Can they …. A bus? No, they go by taxi. ( meet/ take/ post)

2. There are a lot of …… in the sky. ( bread/ butter/ clouds)

3. Today is Saturday. Tomorrow is …..   .( Sunday/ Monday/ Friday)

4. Monday comes before …..  .( Sunday/ Tuesday/ Saturday)

5. The students have a lot of …… time in the summer. (busy/ badly/ free)

6. People are not very busy in small ……..  . ( country/ house/ towns)

7. Our ….. is our home. ( second/ city/ busy)

8. He writes English well. His ……. Is good. ( word/ handwriting- hurry)

9. He is a …….   .  He plays tennis. ( runner/ reader/ player)

10. My father can’t buy that. ……… car. ( kind/ expensive/ wild)

11. I am not all right.  I have a ……  .( headache/ sleep/ drive)

12. 12 is ……. 11 and 13. ( Before/ after/ between)

13. We ate…….. for our dinner. ( peach/ fish/ onion)

14. Onions and …… aren’t fruits. ( apples/ potatoes/ peaches)

15. We ….. about many things. ( called/ talked/ walked)

16. Boys don’t put on ………..  .( hats/ dresses/ shoes)

17. There are many …… in a zoo. ( animals/ erasers/ potatoes)

18. Ahmad isn’t present. He is ………  .( absent/ long/ expensive)

19. That large book is a …..   .( cloud/ famous/ dictionary)

20. Ahmad is a ….. boy. ( long/ tall/ easy)

 

پاسخها را در ادامه مطلب ببينيد.

                  


ادامه مطلب
+ نوشته شده در  پنجشنبه شانزدهم آذر 1385ساعت 15  توسط اسماعیل سلیمی  | 

Reading درس 4، پايه سوم راهنمايي

 

 

Please read this reading and answer the questions about it.

متن زير را بخوانيد و به سوالات مطرح شده در باره آن پاسخ دهيد.

 

      My family and I went to Mashhad two years ago. We stayed there for two weeks. We had a very good time there. We visited many places. We went to the Holly Shrine several times. A lot of people go to Mashhad each year. They come from different parts of the country.

 

      Last summer my friend, Nahid, went to Shiraz. Her parents come from Shiraz. Now they live in Tehran. She stayed in her grandfather’s house. Her uncles and aunt live there, too. They were very kind and Nahid enjoyed her visit very much.

 

  1. Where did my family and I go two years ago?
  2. What did we do in Mashhad?
  3. How many days did we stay in Mashhad?
  4. How many people go to Mashhad ?
  5. When did Nahid go to Shiraz?
  6. Where did Nahid stay?
  7. Did Nahid enjoy her visit?
  8. Do Nahind’s parents live in Tehran?
  9. Do Nahid’s uncle live in Tehran?
  10. 10. Did you go to Tehran last year?

براي ديدن پاسخها به ادامه مطلب برويد.


ادامه مطلب
+ نوشته شده در  سه شنبه چهاردهم آذر 1385ساعت 14  توسط اسماعیل سلیمی  | 

Reading درس 3، پايه سوم راهنمايي

 

 

Please read this reading and answer the questions about it.

متن زير را بخوانيد و به سوالات مطرح شده در باره آن پاسخ دهيد.

 

 It’s Friday afternoon. Mr Salehi and his family are going to the zoo. They are getting ready.

There are many animals in the zoo. Many of them are wild. Lions and tigers are wild animals. Some of these wild animals come from Africa.

 Some of the animals in the zoo are not wild. Camels and horses are not wild. Wild animals eat a lot of food. Tigers and lions eat a lot of meat.

Our city Ourmia is a big city but there is a small  zoo in this city. I like animals and I like to see them.

 

1. Where is Mr Salehi going?

2. How much meat do lions eat?

3. Is camel a wild animal

4. Are lions wild?   

5. How many animals are there in the zoo?

6. Are all the animals in the zoo wild?

7. Is there a zoo in your city?

8. Do you like animals?

9. Is Ourmia a big city?

10. Do horses eat  a lot of meat?

برای دیدن پاسخها به ادامه مطلب بروید.

 


ادامه مطلب
+ نوشته شده در  یکشنبه دوازدهم آذر 1385ساعت 13  توسط اسماعیل سلیمی  | 

نمونه سوال سوم

Structure and vocabulary

 

Choose the correct answer.

 

1. My friend   ……. English very well now.    A. speaks   b. speak   c. spoke   d. is speaking

2. Ali and Reza …… tea now.     A. drink   b. drinks    c. drank     d. are drinking

3. Ali and Reza ……. tea yesterday.    A. drink b. drinks  c. drank  d. are drinking

4. Ali and Reza …… tea every morning.  A. drink b. drinks c. drank d. are drinking

5. My sister is …. .     a. student  b. students   c. a student    d. a students

6. My father ……… a  newspaper.    A. is reading   b. is studying    c. is going 

  d. is practicing

7. Does Ali …. his job well?   A. does    b. do    c. did    d. to do

8. Did they ….. their work?  A. do   b. did   c. does     d. to do

9. Today is Thursday. Yesterday was…….    a. Sunday    b. Monday 

   c. Wednesday   d. Tuesday

10. Today is Thursday. The day before yesterday was……..  . 

 a. Sunday    b. Monday     c. Wednesday   d. Tuesday

11. She …..  late.   A. often comes    b. comes often   c. often

12. She …… at home.    A. always is    b. always      c. is always

13. How …….   come to school?   A. you    b. do     c. do you    d. you do

14. We don’t come to school…….  Fridays.   A. on     b. in    c. at      d. to

15. I visited him …. 8 o’clock.   A.  on     b. in    c. at      d. to

16. Mr Salimi …… us English.   A. teach   b. teaches     c. learn     d. learns

17. I ….. Ali.   A. learn    b. learns    c. knows     d. know

18. I bought ….. butter.   A. a few   b. many   c. some

19. We ate ….. apples.    A. a little   b a lot of   c. much

20. She has a few ….. .   a. rice   b. pens     c. food    d. book

 

Answers 

 

1. d    2. d    3. c     4. a     5. a     6. a     7. b     8. a      9. c     10. d     11. a      12. a      13. c     14. a      15. c      16. b     17. d      18. c      19. b      20. b

+ نوشته شده در  پنجشنبه چهاردهم اردیبهشت 1385ساعت 8  توسط اسماعیل سلیمی  | 

نمونه سوال سوم، ساختار و لغت، تا پایان درس 5

In the name of God

 

English test, Grade three, Structure and Vocabulary, Dey 1384

 

 

Structure (15 points)

 

A: Change the sentences.

 

1. We listen to the teacher every day.

1. ……………………………………  now.

 

2. I get up at 6 o’clock every morning.

2. ………………………… yesterday.

 

3. He rested at home after lunch Last week.

3. ……………………………………….. every day.


B. Answer these questions.

 

 

4. Do you like your school? Yes, …………..   .  ……………………………………..   .

5. Does Mohsen want that watch? No, ……………….   .  …………………………  .

6. Did you enjoy the cartoons? Yes, …………….   .    ……………………………..   .

7. Did Amir help his friend? Yes, ………………….  .  ………………………………   .


C: Answer these questions.

           

8. How many books are there in the bookcase?  (a lot)      

9. How many students are there in the picture? (30)


D: Make questions.

 

10. ……………………………………………….? Yes, she cleaned the store at 6.

11. ……………………………………………….? she cleaned the store at 6.


E: Make questions.

 

12. He is reading a book. (what)

13. He played football at school. (Where)


F: Make sentences.

 

14. always/ to school/ Ali/ late/ comes/.

15. a newspaper/ every day/ my father/ reads/.

 


Vocabulary (5 points)

 

A: use these words in the sentences.

new/ wheels/ thin/ wallet/ ground

1. My brother is very ………..   .

2. The colour of my ………. Is brown.

3. There is a pen on the ……….   .

4.  My bicycle has two …………  .


B: put the the correct word in the blank.

 

5. The l - - - eats a lot of meat.

6. The t - - - - is a wild animal.

7. The h- - - - is not wild.

8. The postman has a le - - -  - in his hand.


C: Choose the correct word.

 

9. There are 30 days in a ………….   .( year/ week/ month)

10. He is a ……….. doctor. He is a good doctor.( famous/ small/ long)

11. I …….. my grandmother every day. (visit/ live/ go)

12. Please answer my ……. . ( learn/ never/ question)

 

 برای دیدن پاسخها به ادامه مطلب بروید


ادامه مطلب
+ نوشته شده در  شنبه دهم دی 1384ساعت 14  توسط اسماعیل سلیمی  | 

آزمون گرامری پایه سوم تا درس 4

 

 

1. زمان جملات را تغيير دهيد.

 

1. Ali and Reza are practicing English now. (every day)

2. He is studying Persian now. (every day)

3.Is Our mother making tea now.(every morning)

4. Our teacher is at school today. (yesterday)

2. پاسخ دهيد.

 

5. Does your father read the book every day? Yes,

6. Is Mina cooking lunch now? No,

7. Are you young or old?

8. Are you playing football now? Yes,

3. با توجه به پرانتز پاسخ دهيد.

 

9. Where is Ali sitting? ( on the bench)

10. Where is the man talking to the children?( in the park)

11. How do you come to school? (by bus)

12. Who is listening to the teacher? (Nima)

4. پرسش مناسب بسازيد.

 

13. …………………………………….? Yes, he is lerning English.

14. …………………………………….? He is learning English.

15. …………………………………….?Yes, Nahid makes breakfast.

16. ……………………………………..? Nahid makes breakfast.

5. با ضماير بازنويسي كنيد.

 

17. My brothers look at the picture.

18. My friend visits Ali and me.

6. جمله بسازيد.

 

19. are/ the/ of/ these/ legs/ table/the/ .

20. have/we/ trees/ in/ garden/ our/tall/.

 

Answers

پاسخها را در ادامه مطلب ببینید


ادامه مطلب
+ نوشته شده در  یکشنبه بیست و دوم آبان 1384ساعت 7  توسط اسماعیل سلیمی  | 

ریدینگ پایه سوم

 

Please read this reading and answer the questions about it.

   

  Every morning Mahmood and his friend, Mahdi, walk to school. They are usually at school before eight o’clock. But yesterday they were not. They waited for the bus for half an hour. They arrived at school at 8. The door of the classroom was not open. Mahdi opened the door and they walked in. Their teacher was not in the classroom. Mahdi and his friend walked to their desks. A few minutes later the teacher opened the door and walked in. He said hello to his students. They opened their books and listened to the teacher.

1.    Who is Mahmood’s friend?

2.    When did they arrive at school yesterday?

3.    Who opened the door of the classroom?

4.    Why did they get to school late yesterday?

5.    Where do Mahmood and Mahdi go every morning?

6.    Did they walk to school yesterday?

7.    Did they arrive at school 8:20?

8.    Did Mahmood or Mahdi open the door?

9.    Do you come to school on foot?
10. Do you come to school by bus?

 

+ نوشته شده در  چهارشنبه هجدهم آبان 1384ساعت 13  توسط اسماعیل سلیمی  | 

آزمون زبان انگلیسی پایه سوم راهنمایی، ترم اول همراه با پاسخ

نمونه سئوال زبان انگلیسی پایه سوم، ترم اول


واژگان :10 نمره

الف ) کلمه ناهماهنگ را مشخص کنید .

1.tiger- people- horse- lion                                                                 

2. butter  -  meat  -   cheese   - milk      


 ب) جملات را کامل کنید.

                                      

3.Eat……………………                              a)your dress

4.Listen…………………                             b)to the radio

5.Put on…………………                             c)some tea

6.Drink………………….                             d)the kitchen

                                                          e)your sandwich


ج ) پاسخ صحیح را از داخل پرانتز انتخاب کنید و در جای خالی بنویسید .

7.Today is Monday. Yesterday was…………..(Tuesday- Sunday- Saturday)

8.The house is not old. It is………( hard- new- small)

9.Your mother’s brother is your ………..(father- brother- uncle)

10. …….. is an animal.(Horse- Wheel- Food)



د) جملات زیر را با استفاده از کلمات داده شده کامل کنید .( یک کلمه اضافی است .)


 Tired- young- tiger- garden- country

11. Mr Amini is a ……… teacher.  

 
2. Friday is the weekend in our ……….. .

13. ……… is a wild animal.

14. There are many trees in the …………   .


 ه ) با توجه به تصاویر داده شده ، جملات زیر را با افزودن یک کلمه کامل کنید .

15. Is she writing a letter ?

     No , she is  ……………. a newspaper  .

 16. He does his  ……………. every evening  . 


  تلفظ: 1 نمره

ط)کدام یک از گزینه های زیر از لحاظ تلفظ با سایر گزینه ها متفاوت است . آنرا مشخص کنید .

 

17.a)country           b)why                    c)ready         d)baby

18.a)picture            b)cross                   c)face           d)doctor


  
   
مکالمه : 4 نمره

ع)با استفاده از کلمات داده شده مکالمه زیر را کامل کنید.

 

(teaches – good – know – who )

 

19.A:Do you  …………..our new teacher ?                   B:No , I don,t  ……………is she ?

20.A:Mrs Tehrani . She ………… us English .               B:Is she a ……………teacher ?

21.A:Yes , she is

 


ف)مکالمه زیر را با نوشتن جملات مناسب کامل کنید .

22.A: Were you in the library yesterday ?         B: No , …………………………………. .

23.A:  …………………………………….?                 B: I was at home .

 


 ساختارهای دستوری: 10 نمره 

 

ی)صحیح ترین گزینه را انتخاب کنید و در جای خالی بنویسید .

 

24. There is ……………  rice in the plate .( a little – a few – many )


25. He  …………lunch at 12 o’clock . ( always eat – eat always – always eats )

26. Do you know that man ? Yes , I know  ………….  (her – me – him )


27. Was the doctor in his office  …………………. ?(every day – now – last night )


  ک ) جمله مقابل را منفی کنید .

 

28. The children were in the mosque  .   …………………………………

                                                                                                      

  

 

ل) با استفاده از کلمه داخل پرانتز زمان جمله داده شده را تغییر دهید .

 

29. The boys play football on Fridays .( now )

 

ص )از هر گروه از کلمات نامرتب یک جمله بسازید .

30. a newspaper – in the evening – reads – my father – usually .

 

 

31. houses – are – new – these .

 


ض) با استفاده از کلمات داخل پرانتز به سوالات زیر پاسخ دهید .

32.How much bread do you buy every day ?( a lot of )

 

 

33.How many books do you see in the bookcase ?( some )

 

 

 

ظ) با توجه به عکس ها به سئوالات زیر جواب دهید .

 

34. What is that ?

      It’s  the   .......          ........  the house .

 

 

35. Is that woman young or old ?  ...........................................    .

 

 

 

املا :

ن) کلمات حرف افتاده را کامل کرده و پایین ورقه دوباره بطور کامل آن کلمات را بنویسید .

 

 

 I  pr-_ctice it  every day . Our nei---bour  is a  fam—us  doctor .
  
My  er—ser is  be—utif—l  .The ro—f  of the k—tchen  is blue .

 He is  hap— y
I  have  dif –erent  books . 

              

 


  

درک مطلب :9 نمره

 

و) متن زیر را به دقت بخوانید ، سپس به سوالات ( 1و2و3) جواب کامل دهید .

 

         

   This is the picture of a park .You see some people in it . Mohsen and his father are sitting on a bench . Mohsen’s father is reading a newspaper . But Mohsen is eating an ice-cream. He is fifteen years old .

    There is a small bag on the bench . It’,s Mohsen’s bag . You see a small bicycle near them .

    The wheels of the bicycle are small , too . It is not Mohsen’s bicycle. His bicycle is big .

 

1 --در جملات زیر برای جمله صحیح  TRUEو برای جمله غلط  FALSE بنویسید.             

 

48. Mohsen’s father is reading  book  . (                    )

49. Mohsen’s bicycle is near them .      (                    )


2- برای سوالات زیر جواب کامل بنویسید .

50. How old is Mohsen  ?

 

51. Is Mohsen eating a sandwich  ?

 


3- جواب صحیح را با توجه به متن بالا انتخاب کنید و در جای خالی بنویسید. 

52. This is a picture of a  …………….. .( house – mosque – park )

53. Mohsen’s bicycle is  ……………… .( small – big – new )

 

ق ) با توجه به تصاویر ، جملات زیر را در مقابل تصویر مربوط به خود بنویسید.(یک جمله اضافی است .)

                   - He is cooking lunch .                                    - He is drinking .

                  - He is talking to his friend .                             - He is riding


برای دیدن پاسخها به ادامه مطلب بروید.


ادامه مطلب
+ نوشته شده در  سه شنبه هفدهم آبان 1384ساعت 16  توسط اسماعیل سلیمی  |